2017. augusztus 6., vasárnap

Pályázat

Pályázat

aquad Aquarium Múzeuma és a Régimódi akvarisztika pályázatot ír ki korabeli akváriumok létrehozására, üzemeltetésére. A pályázatra való jelentkezés önkéntes, semmiféle pénz-, vagy tárgyjutalmakkal nem jár. Az első három helyezett oklevelet kap.
Feltételek: az akváriumok létesítéséhez, fenntartásához, gondozásához, kizárólag a Magyarországon magyar szerzők által írt 1978-ig bezárólag megjelent könyvekben ismertetett akváriumok, anyagok, felszerelések, talajok, növények, halak, segédeszközök stb. használhatók. (Kivéve: Régimódi akvarisztika 2016. című könyv.).

Eltérni az alábbiakban lehet: használhatók ragasztott medencék, fagyasztott eleségek, szükség esetén használható szerek: clion, malachitzöld, methilénkék, FMC. neomagnol, xanthachiridin.

Előnyben részesül aki: kizárólag saját maga által barkácsolt eszközöket , klasszikus akváriumi üvegtechnikát használ. Iszapsarkot alakít ki. Bádogaljú, fűtőkúpos akváriumot készít. Légpumpaként bicikli belsőt alkalmaz.

Tilos: vadbefogott halak telepítése! Törekedni kell a hagyományos törzsalakok gondozására!

A pályázatra 2017. október 30-ig lehet jelentkezni. A pályázat 2017. októbet elsején indul, és 2018 szeptember 30-ig tart..
A fényképeket a legelejétől kell készíteni (akvárium készítése, felújítása, külön képeket kérünk a beépített technikáról a használandó felszerelésekről. A már működő akváriumról havonta kell fényképekett csatolni (látszódnia kell az akváriumnak, halakna, technikának. Egy alkalmommal 5 db képet kell elküldeni, időbélyeggel, vagy más dátumazonosítással (aznapi újság fejléce stb.).  A jelentkezésben le kell írni a medence adatait, fel kell sorolni, hogy milyen élőlényekkel lesz betelepítve. A pályázatokat és utána a fényképeket az anagyoreg@gmail.com címre kell küldeni. A pályázatba ne feledjétek leírni, hogy mely könyvekben leírtak alapján lesz megvalósítva a pályázati akvárium, mert ettől a későbbiekben eltérni nem kellene.

Külön hangsúlyozzuk, hogy az elbírálás nem esztétikai és látványszempontok alapján történik, hanem, hogy a hagyományos módszerrel gondozott akváriumok a pályázatban megjelölt könyv szerint (szigorúan) legyenek üzemeltetve.

A pályázat célja, hogy az elfeledett akváriumtechnikák újra felfedezésével, az akváriumi barkácsolások felelevenítésével, visszahozzuk az akvarisztika elveszni látszó hobbijellegét a mai agyontechnikázott szobai haltartással szemben.

A pályázaton, a becsületességen alapul, hiszen nem tudjuk ellenőrizni, hogy a feltételeket betartjátok-e, ezért minden indulót megkérek arra, hogy a tisztességesen, a kiírásnak megfelelően, sportszerűen vegyen részt a pályázaton.

Zsűri:
Météfi Gyula
Dr. Szita Géza
aquad


1 megjegyzés:

Ámulok!

 Nézem a jövő heti TerraPláza szórólapját. Ámulok. Túl azon, hogy egy nyamvadt díszhal nem látható rajta, még azzal sem tisztelték meg a haz...