2018. október 22., hétfő

A Duna vízállása és az akvarisztikatörténet összefüggése — avagy nem jó, ha alacsony a vízállás!

Nagyjából egy éve már, hogy kiterjedt levelezést folytatok Neil-lel az Aquatic Gardener szerkesztőjével. Januárban keresett meg, hogy küldjem el az Aquarium Múzeum könyvem dgitális változatát, mert nagyon érdekli a téma. Hónapok alatt kínkeservesen sikerült egy hevenyészett fordítást angol nyelvre elkészítenie az internetes fordító segítségével.
Nagyon megörültem neki, amikor tájékoztatott, hogy októberben érkezik pár napra Budapestre és szeretne telálkozni velem. Azt is mondta, hogy hoz ajándékba egy nagyon érdekes könyvet „barátságunk megbecsülése” okán. Ez a könyv 1987-ben jelent meg, Albert Klee írta, és a címe: Az akvárium hobbi története Amerikában.
Természetesen magam is összeállítottam egy csekély ajándékot számára, mely a magyar akvarisztika történetéhez kapcsolódott. Nagyon vártam a találkozót, mindent lebeszéltünk, megszerveztünk: helyszín, időpont (óra, perc), tolmácsolás stb.
A megbeszélt időpon előtt úgy egy héttel érkezett a rossz hír, miszerint a találkozó elmarad, ugyanis Neil egy hajóval érkezett volna Budapestre a Dunán, de annyira alacsony a vízállás, hogy a hajó, nem tudott felúszni.
Nagyon sajnálom, Neil is sajnálja, de nem volt mit tenni.
Természetesen azért folyamatos kapcsolatban maradunk, az ajándékok sorsát, meg a postákra bízzuk.
A fene egye meg ezt a klímaváltozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ámulok!

 Nézem a jövő heti TerraPláza szórólapját. Ámulok. Túl azon, hogy egy nyamvadt díszhal nem látható rajta, még azzal sem tisztelték meg a haz...