2011. augusztus 24., szerda

Meglepetéés! Akiket érdekel II.
Tegnap megnéztem a filmet, ha már megkaptam. Felidézte bennem a régi akvarista emlékeket, a retro akváriumok világát, és azt a szemléletet, ami akkoriban (poétikusan ifjú koromban) igazi hobbivá tette az akvarisztikát. Azt a feelinget, ami ma már nincs. Azt az érzést amiért akkor jó volt akvaristának, magyar akvaristának lenni. Ma már ez sincsen. Mindent tönkretett az üzlet. A plázás boltok, a hozzá nem értő eladóikkal, tönkretették a régi jó szaküzleteket. Mára csak a forintok számítanak, a halak, a hobbi, a polihisztorság nem. Teljes a csőd a magyar akvarisztikában. Mindenki csak eladni akar, ha van 3 guppija és már 2 hónapja van akváriuma, tenyésztőnek hiszi magát.
A film egyébként főleg a szaporodási módokra van kihegyezve, a kor csúcstechnikájával készült. Nem véletlenül kapott egy neves filmfesztiválon technikai nagydíjat.

Aki szeretné, hogy megérintse a régi, elmúlt akvarisztika világa, az jöjjön el a TerraPlázára októberben, és nézze meg a filmet, hisz nem lehet tudni, hány év múlva kerülhet rá ismét sor.

5 megjegyzés:

 1. Szia!

  A film címét szabad megkérdeznem?

  Üdv:
  Emperor_

  VálaszTörlés
 2. és ha szabadna megkérdenem hogy sikerült hozzájutni ehez a kincshez.
  üdv: karancsalja66

  VálaszTörlés
 3. Hát végül is hamar ment, hiszen 3 év alatt sikerült elintézni. Először is meg kellett találni a jogtulajdonost, majd engedélye alapján, a filmtudományi archívumot, ott kérvényeket írni, hogy digitalizálják a filmet, cellulózról dvd-re, majd ki kellett fizetni (még szerencse, hogy ezt az AME vállalta, hiszen magánszemélyként még bonyolultabb lett volna a procedúra. Ezután már csak az egyszeri, zártkörű vetítéshez kellett az engedélyt megszerezni, és hipp-hopp már meg is vagyunk!

  VálaszTörlés
 4. Én konkrétan kíváncsi vagyok a filmre. Ott leszek!

  VálaszTörlés

Srácok a hátsó sorokban

Megmondom őszintén — bár a legtöbben tudjátok — nem kedvelem a TerraPlázát. Azonban Horribile dictu: ki kellett mennem a mostanira. Ahogy az...