2010. május 31., hétfő

IME A DÍJ

Megszületett!
A mai napon reggel 8 órakor aláírásra került a papír, mellyel megszületett a magyar akvarisztika első hivatalos díja. Az aláírásra, Pasaréti Gyula, az AME elnöke portáján került sor. Mivel az ottani asztal a sok eső miatt csurom víz volt, ezért at asztalt egy vödör feneke helyettesítette. De, ami a lényeg, hogy megszületett a A Díj!



Öszintén remélem, hogy megszületése egy új korszakot indít el a magyar akvarisztikában, és végre elinsulunk azon az úton, melynek következtében létre jönnek olyan újítások, melyeket átvesz tőlünk a világ. Kinőnek, az egyébként igen tehetséges haza akvarista barátaink közül a magyar „Amanok” és más hírességek.
E hír megjelentetésével egy időben töröltem a blogról a korábbi ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, hogy az előző verziók ne zavarhassák meg az éleslátást.
Mostantól várjuk az ajánlásokat kizárólag az anagyoreg@gmail.com címre maximun két oldal terjedelemben. Szépen kérünk mindenkit, hogy javaslataikat kizárólag ide juttassák el. A beküldési határidő 2010 augusztus 30. Az ez után érkező leveleket nem áll módunkban figyelembe venni!

Kérünk minden magyar akvaristát, hogy aktívan vegyen részt az ajánlásban, és ezzel járuljon hozzá a hazai akvarisztika fejlődéséhez és nevének öregbítéséhez.


A díj neve: A magyar akvarisztikáért
Alapító: Dezse Tibor
Támogató: Akvaristák Magyarországi Egyesülete

A díj három kategóriából áll:

Életmű díj. Elnevezése: A magyar akvarisztika nagyörege. (Azon személy kaphatja, aki legalább 10 éven keresztül szakmai közösségi munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal, előadásokkal, kimagasló tenyésztési eredményekkel, találmányokkal, újításokkal, kiemelten, nagy jelentőséggel segítette a magyar akvarisztikát.)

Szakmai díj. Elnevezése: Az év akvaristája 20xx. (Azon személynek adható, aki az adott évben szakmai munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal nagy jelentőséggel gazdagította, segítette a magyar akvarisztikát, és tevékenyen részt vett az akvarisztikai programok szervezésében, kivitelezésében.)

Támogató fokozat. Elnevezése: A magyar akvarisztika támogatója 20xx. (Azon személyek vagy társaságok kaphatják, akik az adott évben pénzügyi és/vagy személyes közreműködésükkel nagymértékben hozzájárultak a magyar akvarisztika fejlődéséhez, a szakmai rendezvények létrehozásában.

A díjat olyan akvarista személy(ek), vagy akvarisztikával foglalkozó vállalkozás (médium, vagy gyártó, kutató, tenyésztő stb.), esetleg közösség kapja, aki(k)/amely –a kiírásnak megfelelően- kiemelkedően sokat tett(ek) a magyar akvarisztika fejlődéséért, valamint, a magyar akvarisztika jó hírét keltette (keltették) a világban.

A díj minden évben mindhárom fokozatban adományozható, de a díjat nem kell minden évben mindhárom fokozatban kiadni.

A díj az Akvaristák Magyarországi Egyesülete évi rendes közgyűlésén vagy az Országos Akvarista Napok rendezvényén kerül átadásra.

A díjazottat, a díj átadása után, felkérjük egy szakmai előadás megtartására.

A díjazottak, a díj átvétele után életmű kategóriában „A magyar akvarisztika nagyörege”, szakmai kategóriában „Az év akvaristája 20xx.”, támogató fokozatban „A magyar akvarisztika támogatója 20xx.” megnevezést használhatják. Ezt a címet feltüntethetik névjegyeiken, levélpapírjaikon, bélyegzőikben, aláírásukban, hirdetéseikben, cégérjeikben, könyveikben, cikkeik szignójában stb.

A díj odaítéléséről egy bizottság nyílt szavazással dönt, melynek tagjai:
A díj alapítója, az AME elnöke, az AME elnöke által kijelölt két AME tag, az előző év díjazottai.
Szavazategyenlőség esetén a díj alapítójának szavazata dönt.

Amennyiben a fentiek közül valaki, vagy valakik a jelöltek között vannak, úgy azok az általuk érintett díj odaítélésében nem vehetnek részt. Ebben az esetben a korelnök dönt az esetleges szavazategyenlőség esetén.

Javaslatot minden magyar állampolgár tehet, melyet maximum 2 gépelt oldalnyi indoklással kell eljuttatni az anagyoreg@gmail.com e-mail címre.

A díj semmiféle pénzjutalommal, vagy más ajándékkal (kivéve az oklevelet) nem jár. Kizárólag nagy erkölcsi megbecsülést jelent.

A díj posthumus nem adható, nem örökölhető, el nem adható, másra át nem ruházható.


Budapest, 2010. június 1.

7 megjegyzés:

  1. Remélem egy napon a nagy öregek kategóriába sorolhatom majd magam és most nem az elismerésre gondolok, de addig is kíváncsian várom kiket talál elismerésre méltónak az otthon élô közösség.
    Köszönöm az itt meg nem szólalók, de hozzám hasonlóan gondolkodók nevében, hogy ezt a díjat létrehoztátok.
    üdv:
    Attila

    VálaszTörlés
  2. Még mindig csak a gratulációmat tudom kifejezni Aquad, ugyanakkor köszönöm én is. Te is megérdemelnéd ezt a díjat!

    VálaszTörlés
  3. Aranyos vagy, de az ember egyfelől nem magának alapít díjat, másfelől én még csak tanulgatom itt a dolgokat.

    VálaszTörlés
  4. Hát, mindenesetre szeretnék én annyit tudni, mint Te! :) Persze igazad van, abban amit írtál. Sok sikert a továbbiakhoz is!
    Arra van már valami tervezett határidő, hogy mikor adjátok át a díja(ka)t?

    VálaszTörlés
  5. Igen van!
    A kiírásban le van írva, hogy az országos akvarista napokon, vagy az AME évi rendes közgyűlésén lesz átadva.

    VálaszTörlés
  6. Tényleg... Megyek csináltatok egy új szemüveget azt hiszem... :S

    VálaszTörlés
  7. 2011 január 15-én megírtam
    http://aquadblog.blogspot.com/2011/01/februar-1.html

    VálaszTörlés

Ámulok!

 Nézem a jövő heti TerraPláza szórólapját. Ámulok. Túl azon, hogy egy nyamvadt díszhal nem látható rajta, még azzal sem tisztelték meg a haz...