2013. február 6., szerda

Rosszul kezdődik az év az akvaristák számára!

Sajnálattal tudatjuk minden magyar akvaristával, hogy Günther Eheim 93 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt a hét végén.

Az EHEIM cég alapító-tulajdonosa elévülhetetlen érdemeket szerzett az akvarisztika széles körű elterjedésében. A akváriumi külső szűrő feltalálója tette lehetővé, hogy a csodálatos víz alatti világ elérhetővé váljon mind több ember számára.

A korábbi, légpumpával üzemeltetett szűrők teljesítményével elégedetlen lévén, az ifjú mérnök 1962-ben kifejlesztette az első centrifugál szivattyút, eredetileg modell szökőkút üzemeltetéséhez. Köszönhetően a megbízható működésének, olyan eszközökbe is beépítésre került, mint orvosi műszerek, laboratóriumi felszerelések és minden területen sikeresen kiállta az idő próbáját. Ma már széles körűen alkalmazzák számítógépek vízhűtő rendszereiben is.

Erre a szivattyúra alapozva indult el az akváriumi eszközök gyártása 1963-ban, és 1971-re már több mint 100.000 EHEIM akváriumi szűrőt használtak világszerte. több évtizedes folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az EHEIM márkanév mára egyet jelent a csúcsminőségű, mégis elérhető árú akvarisztikai termékekkel.

Aktív, elhivatott emberként egészen az utóbbi időkig bejárt a gyárba, „rajta tartotta a szemét”, hogy munkatársai az általa megfogalmazott filozófiát követve dolgoznak.

Halálával pótolhatatlan veszteség érte az akvarista társadalmat, de neve örökre beíródott a szakma történetébe.

forrás: http://fisch.hu/akvarista/article/read/gyaszol-az-akvarista-kozosseg-328

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Srácok a hátsó sorokban

Megmondom őszintén — bár a legtöbben tudjátok — nem kedvelem a TerraPlázát. Azonban Horribile dictu: ki kellett mennem a mostanira. Ahogy az...