2013. január 21., hétfő

Elment egy Nagyöreg!

Most olvasom a szomorú hírt: meghalt Zsilinszky Sándor!Idézet egy korábbi beszélgetésünkből:


A lényeg, hogy ’72-ben – most már időben nagyot ugrunk – megint láttam egy akváriumot éspedig az Albert Lacinál a Falk Miksa utcában, az üzletben. Akkor elkezdtem újra akvarizálni és egyre jobban belerágtam magamat.
Húsz évvel ezelőtt, amikor a rendszerváltozás volt, akkor eladtam a közben épített Leányfalusi nyaralónkat és annak egy jelentős összegű részét elutaztam. Elutaztam német és magyar baráti körrel, úgyhogy ötször voltam Dél-Amerikában, az Egyesült Államok nem vonzott, de Peru, Costa-Rica, Francia Guayana viszony igen. Halásztam ott, tehát nem horgásztam, hanem bennszülöttekkel halásztam pirájától kezdve mindent. De voltam Kubában is háromszor, Tanzániában, Zanzibárban, Koreában, Szingapurban, Thaiföldön, Jáván is, mindenütt, ahol halat lehetett befogni. Eközben egy másik ismerősömmel Gézával, aki több helyen velem volt az utolsó perui utamon láttam befogott nyílméreg békákat, amik akkoriban szigorúan védettek voltak, ezért ebben az időben ezeket meglehetősen nehéz volt szállítani. Különösen azért, mert az indiánok nem tudták azt, hogy kézzel megfogni nem lehet őket. Nem a mérgezés miatt, hanem azért mert a vékony csontjuk eltörik és két–három hét múlva elpusztulnak ezért. Ekkortájt kezdtem el érdeklődni a nyílméreg békák után.”

A fényképen Sanyi bácsi nekem dedikálja a könyvét, még pár évvel ezelőtt

2 megjegyzés:

Srácok a hátsó sorokban

Megmondom őszintén — bár a legtöbben tudjátok — nem kedvelem a TerraPlázát. Azonban Horribile dictu: ki kellett mennem a mostanira. Ahogy az...