2010. február 27., szombat

Akkor ősszel kevesebben leszünk?!

Nemrég volt az AME díszhal- és rákbörzéje. Olvastam az AM honlapján a különféle hozzászólásokat. Mivel – úgy tűnik – mostanra lecsengett a vita, gondoltam, hogy itt is megírom gondolataimat a témáról.
Szerintem rajtam kívül mindenki ott volt, de pár embert, számomra ismeretleneket eléggé felháborított, hogy sokan voltak, és tülekedni kellett. Ennek a véleményüknek igen erősen hangot is adtak a fórumban. Sajnos minden véleményt nem ismerhettem meg, mert pár hozzászólást kimoderáltak menetrendszerűen. Az enyémet most nem! Meg is lepődtem -:) !
Szóval: Véleményem szerint ezeknek a börzéknek a legfőbb értelmük, hogy alkalmat teremtenek találkozni akvarista barátainkkal, jókat beszélgetni, információmorzsákat begyűjteni, és jelen lenni az akvarista társadalom egyébként nem túl intenzíven forrongó életében. Az már csak hab lehet a tortán, ha tudunk díszhalakat, növényeket és felszereléseket vásárolni egyfelől jó áron, másrészt pedig állatorvosi minőségben, hiszen itt csak olyan állatokat lehet árulni, amikről az állatorvos megállapította, hogy rendben vannak, egészségesek. Mondjuk, ezt nem lehet díszállat-kereskedésben megtenni.
A magyar egy elégedetlen fajta, szinte csak panaszkodni tud. Meg sem próbálja a dolgok jobbik oldalát nézni. Sír-rí, de nemigen akarja megoldani a gondjait. Azért tartunk itt.
Most nem akarok különféle szervezési javaslatokat tenni, mert a szervezők, ha akarják, úgyis megoldják ezt a problémát, de, ha rám hallgatnak, akkor marad minden a régiben, mert ez nem egy puccos kiállítás, hanem egy börze. Aki volt már valahol külföldön hasonló eseményen, az tudja, hogy máshol sem jobbak a körülmények, legfeljebb kevesen vannak, mert több ilyen börze van és ezért egy-egy iránt kicsit kevesebb az érdeklődés. De nálunk csak kettő van egy évben. Ezt kell szeretni.
A z AM-es hozzászólásokból úgy gondolom, hogy az őszi vásáron néhánnyal kevesebben leszünk, mert a sértődöttek bizony nem fognak eljönni. Hogy ezt honnan tudom? Mert leírták. Persze addig a düh elszáll, és ki fog derülni, hogy esetleg lesznek olyan halak és cuccok, amiket azért mégis jó lenne (Istenem, de jó lenne!) megvenni … Szóval azért sokan ismét el fognak jönni közülük, úgy téve, mintha ők nem is morogtak volna, és különben sem ismeri senki őket, mert azért van olyan, amit csak ez a börze tud nyújtani! Készüljetek!
Viszontlátásra kedves morgósak - ősszel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Srácok a hátsó sorokban

Megmondom őszintén — bár a legtöbben tudjátok — nem kedvelem a TerraPlázát. Azonban Horribile dictu: ki kellett mennem a mostanira. Ahogy az...