2020. november 14., szombat

Egy sokkoló mai hír! Megszűnik az Akvárium Magazin!

2020. november 14. Pasaréti Gyula Facebook oldalán bejelentette, hogy a következő, decemberi számmal megszűnik az Akvárium Magazin. 

Ahogy fogalmazott: „Készül az Akvárium Magazin utolsó (122.) száma. Indítása óta eltelt 29 év. A lap – velem együtt – nyugdíjba vonul. Kérem, hogy a jövő évre ne fizesse elő senki.”

Több telefonhívást kaptam az utóbbi egy órában, hogy mint a lap egyik alapítója cáfoljam meg ezt a nagyon szomorú hírt! Mivel semmiféle tájékoztatást nem kaptam alapítótársamtól, én is kizárólag a nevezett közösségi oldalról – Gyula oldaláról – tudhatom bizonyosságnak ezt a hírt.

Első gondolatom, hogy: most már tényleg vége a honi akvarisztikának. Búcsú egy közösségtől, búcsú az akvarisztikától. A magazin megszűnésével megszűnik a magyar akvarisztika utolsó klubja, a legutolsó klub, ami maradt a régi sokból. Még ha nem is igazi klub volt, „csak” egy újság, az egyetlen magyar akvarista újság. Nincs több, és nem is lesz több, sem másik! Ennyi volt a hazai nívós szakirodalomnak!

Decembertől elérkezik hát a sötétség kora a magyar akvarisztikára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ámulok!

 Nézem a jövő heti TerraPláza szórólapját. Ámulok. Túl azon, hogy egy nyamvadt díszhal nem látható rajta, még azzal sem tisztelték meg a haz...